Μην βιάζεστε να πετάξετε υπολείμματα τροφίμων στα σκουπίδια

Πετάμε τις φλούδες, τα τσόφλια και ότι άλλο νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αφού ετοιμάσουμε το φαγητό μας ή τελειώσουμε το γεύμα μας.
Δείτε όμως κάποιες συμβουλές…
Οι φλούδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι
Αυτές τις φλούδες μπορούμε να τις αφήσουμε να στεγνώσουν και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσουμε για να αρωματίσουμε διάφορα πιάτα, όπως σούπες, κρέας, ψάρι ή κάποιο επιδόρπιο. Εκτός από το άρωμα, τα ξύσματα των εσπεριδοειδών είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.
Φύλλα σέλινου
Μπορούμε να τα κρατήσουμε να τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια και να τα χρησιμοποιήσουμε για να κάνουν τη γεύση της σούπας και τις σαλάτες μας πιο πικάντικη. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν αντί για μαϊντανό ή άλλα βότανα σε κάποιο χυμό.
Το κατακάθι του καφέ
Τα υπολείμματα του καφέ μπορούν να αναμιχθούν με ελαιόλαδο ή αφρόλουτρο και να τα χρησιμοποιήσουμε για απολέπιση. Αφού οι κόκκοι του καφέ περιέχουν άζωτο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν λίπασμα.
Τα κόκκαλα της κότας
Είναι χρήσιμα όπως το κρέας της. Μην τα πετάτε. Βάλτε τα στην κατσαρόλα προσθέστε λαχανικά, μπαχαρικά και βότανα για να φτιάξετε ένα ωραίο ζωμό από κοτόπουλο.
Κέλυφος των αυγών
Στεγνώστε τα και τρίψτε τα στο μπλέντερ. Προσθέστε ένα ασπράδι αυγού και φτιάξτε μία ωραία μάσκα λίφτινγκ για το πρόσωπο! Θα αφαιρέσει τις τοξίνες από το πρόσωπό σας και θα σταθεροποιήσει το περίγραμμα του.
Μεταχειρισμένα φακελάκια τσαγιού
Οι τανίνες που περιέχει το τσάι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν το δέρμα σας. Απαλύνουν το πρήξιμο και καταπραΰνουν τα ηλιακά εγκαύματα. Επίσης διώχνουν τις άσχημες οσμές, σκοτώνουν τα βακτήρια και τέλος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποδόλουτρο.
Είναι πράγματι εκπληκτικό τι μπορούμε να κάνουμε με τα πράγματα που συνήθως πετάμε στα σκουπίδια χωρίς δεύτερη σκέψη.
Δείτε όμως κάποιες συμβουλές…
Οι φλούδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι
Αυτές τις φλούδες μπορούμε να τις αφήσουμε να στεγνώσουν και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσουμε για να αρωματίσουμε διάφορα πιάτα, όπως σούπες, κρέας, ψάρι ή κάποιο επιδόρπιο. Εκτός από το άρωμα, τα ξύσματα των εσπεριδοειδών είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.
Φύλλα σέλινου
Μπορούμε να τα κρατήσουμε να τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια και να τα χρησιμοποιήσουμε για να κάνουν τη γεύση της σούπας και τις σαλάτες μας πιο πικάντικη. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν αντί για μαϊντανό ή άλλα βότανα σε κάποιο χυμό.
Το κατακάθι του καφέ
Τα υπολείμματα του καφέ μπορούν να αναμιχθούν με ελαιόλαδο ή αφρόλουτρο και να τα χρησιμοποιήσουμε για απολέπιση. Αφού οι κόκκοι του καφέ περιέχουν άζωτο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν λίπασμα.
Τα κόκκαλα της κότας
Είναι χρήσιμα όπως το κρέας της. Μην τα πετάτε. Βάλτε τα στην κατσαρόλα προσθέστε λαχανικά, μπαχαρικά και βότανα για να φτιάξετε ένα ωραίο ζωμό από κοτόπουλο.
Κέλυφος των αυγών
Στεγνώστε τα και τρίψτε τα στο μπλέντερ. Προσθέστε ένα ασπράδι αυγού και φτιάξτε μία ωραία μάσκα λίφτινγκ για το πρόσωπο! Θα αφαιρέσει τις τοξίνες από το πρόσωπό σας και θα σταθεροποιήσει το περίγραμμα του.
Μεταχειρισμένα φακελάκια τσαγιού
Οι τανίνες που περιέχει το τσάι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν το δέρμα σας. Απαλύνουν το πρήξιμο και καταπραΰνουν τα ηλιακά εγκαύματα. Επίσης διώχνουν τις άσχημες οσμές, σκοτώνουν τα βακτήρια και τέλος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποδόλουτρο.
Είναι πράγματι εκπληκτικό τι μπορούμε να κάνουμε με τα πράγματα που συνήθως πετάμε στα σκουπίδια χωρίς δεύτερη σκέψη.