Βρίσκεστε εδώ :: Αρχική » Συνταγές » Συνταγές Αλμυρές » Νόστιμος και υγιεινός σολομός με ντομάτα και βασιλικό »
Νόστιμος και υγιεινός σολομός με ντομάτα και βασιλικό
Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή για σολομό είναι ιδανική για ένα όμορφο δείπνο. Σερβίρετε με λαχανικά και ένα ωραίο ποτήρι λευκό κρασί.
Υλικά:
Για δύο μερίδες
2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα
1 κουτάλι της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Προετοιμασία 10 λεπτά. Μαγείρεμα 20 λεπτά. Έτοιμο σε 30 λεπτά.
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Πάρτε ένα μέτριο ταψί, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο ( βάλτε ελάχιστο λάδι ή σπρέι αντικολλητικό). Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού στο αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε με βασιλικό, προσθέστε τις φέτες της ντομάτας, περιχύσετε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήστε μέχρι να ετοιμαστεί το ψάρι και να ροδίσει ελαφρά η παρμεζάνα για περίπου 20 λεπτά.
Απολαύστε ένα ωραίο, ελαφρύ και υγιεινό πιάτο.
Υλικά:
Για δύο μερίδες
2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα
1 κουτάλι της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Προετοιμασία 10 λεπτά. Μαγείρεμα 20 λεπτά. Έτοιμο σε 30 λεπτά.
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Πάρτε ένα μέτριο ταψί, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο ( βάλτε ελάχιστο λάδι ή σπρέι αντικολλητικό). Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού στο αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε με βασιλικό, προσθέστε τις φέτες της ντομάτας, περιχύσετε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήστε μέχρι να ετοιμαστεί το ψάρι και να ροδίσει ελαφρά η παρμεζάνα για περίπου 20 λεπτά.
Απολαύστε ένα ωραίο, ελαφρύ και υγιεινό πιάτο.