Ελαφριά σαλάτα με αβοκάντο και αυγά
Το καλοκαίρι έφτασε. Είναι καιρός πλέον να ξεχάσουμε τα βαριά φαγητά και να απολαύσουμε ελαφριά και γευστικά πιάτα.
Να λοιπόν μία ωραία δροσερή και ελαφριά σαλάτα για το μεσημεριανό μας φαγητό.
Μπορείτε να τη σερβίρετε με κράκερ ή παξιμάδι ή ψωμί ολικής άλεσης.
Υλικά:
Για τέσσερα άτομα.
Να λοιπόν μία ωραία δροσερή και ελαφριά σαλάτα για το μεσημεριανό μας φαγητό.
Μπορείτε να τη σερβίρετε με κράκερ ή παξιμάδι ή ψωμί ολικής άλεσης.
Υλικά:
Για τέσσερα άτομα.
- 8 αυγά
- ½ αβοκάντο ξεφλουδισμένο και κομμένο
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικά
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 10 λεπτά, έτοιμο σε 40 λεπτά.
Εκτέλεση:
Βάλτε τα αυγά να βράσουν, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τα στο ζεστό νερό για 15 λεπτά. Κρυώστε τα μετά σε τρεχούμενο κρύο νερό και ξεφλουδίστε τα.
Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ σαλάτας.
Με ένα πιρούνι λιώστε το αβοκάντο σε ξεχωριστό μπολ, και ανακατεύστε καλά τον πουρέ του αβοκάντο, τη μουστάρδα, την πάπρικα και τα αυγά μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Και καλή όρεξη.