logo image
    • Υγεία
    • Δίαιτα
      • Άρθρα Δίαιτας
      • Όλες οι δίαιτες
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Γυμναστική
    • Συμβουλές ομορφιάς
    • Συνταγές
      • Αλμυρές Συνταγές
      • Γλυκές Συνταγές
      • Συνταγές Διαίτης
      • Ποτά
    • Άνδρας
    • Stars 4 Beauty
    • Sex 4 Me
    • Ψυχολογικά Τεστ
    • Ζώδια
  • Δημοφιλή
  • Πρόσφατα
gallery image

3 έξυπνα tips για να μην πάρεις έξτρα βάρος στις γιορτές ...

gallery image

Κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο και χωρίς ενοχές!...

gallery image

Το γενετικό μας προφίλ κρύβει μυστικά για να ελέγξουμε...

gallery image

Ανακάλυψε τα μυστικά του DNA σου για να ελέγξεις το ...

gallery image

Βιταμίνες για την κατάθλιψη...

gallery image

Συμβουλές περιποίησης της ευαίσθητης περιοχής....

gallery image

Πώς επηρεάζει η μαριχουάνα την υγεία ...

gallery image

Υγρασία στο σπίτι...

Βρίσκεστε εδώ :: Αρχική » Συνταγές » Συνταγές Γλυκές » Μηλόπιτα »

Μηλόπιτα

Μηλόπιτα



Έχετε κέφι να ετοιμάσετε μία γλυκιά  μηλόπιτα για την οικογένεια σας, ακολουθώντας μία λίγο «πρωτότυπη» συνταγή;




Υλικά:
  • Ζύμη σφολιάτα, για ένα μέτριο ταψί.
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
  • 5 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μήλα
  • 2/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 20 καραμέλες βουτύρου
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Για την γέμιση: Σε ένα μικρό μπολ αναμίξτε  την καστανή ζάχαρη το λιωμένο βούτυρο και 1/3 φλιτζάνι αλεύρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε στο πλάι.

Μήλα: Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη λευκή ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, την κανέλα και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε πολύ καλά.

Τοποθετήστε λίγο μείγμα από τα μήλα στο ταψί που έχετε βέβαια καλύψει με την ζύμη. Από πάνω βάλτε λίγη γέμιση που έχετε ετοιμάσει και μισές καραμέλες, μετά πάλι το μείγμα των μήλων και την υπόλοιπη γέμιση και τις καραμέλες. Βάλτε το άλλο φύλλο της ζύμης από πάνω και κλείστε το πολύ καλά. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί διαφορετικά οι λιωμένες καραμέλες με τη γλυκιά γέμιση, δεν θα μείνουν στην πίτα. Περάστε την ζύμη με λίγο γάλα ή ελαφριά κρέμα.

Καλύψτε την πίτα με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20 με 25 λεπτά, έως ότου η κρούστα πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Είναι καλύτερα να την απολαύσετε ζεστή.




Diet4me Tools
post image

Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος

post image

Υπολογισμός ιδανικού βάρους

post image

Υπολογισμός Κατανάλωσης Θερμίδων

post image

Ψυχολογικά Τεστ

Lets Social:
Copyrights 2014 @ Diet4me.gr - Development by Webprofile