Μπράουνις σοκολάτας με cheesecake!
Από τις ωραιότερες συνταγές για όλους αυτούς που αγαπούν τη σοκολάτα.
Υλικά:
- Για 14 – 16 μερίδες.
- 1 πακέτο τυρί μαλακό
- ¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι ημίγλυκη σοκολάτα
- ¼ φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ημίγλυκη σοκολάτα
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
- 2 αυγά
- 2/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Προετοιμασία 25 λεπτά, ψήσιμο 30 λεπτά, έτοιμο σε μία ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Λαδώστε ένα τετράγωνο μέτριο ταψί.
Ανακατέψτε το τυρί με ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και 1 αυγό σε ένα μπολ, κτυπήστε μέχρι να γίνει λείο. Ρίξτε 1 φλιτζάνι σοκολάτα στο μείγμα και αφήστε το στην άκρη.
Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και αφήστε να πάρει βράση. Κλείστε τη φωτιά και βάλτε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω στο νερό. Στο μπολ αναμίξτε το βούτυρο με την υπόλοιπη σοκολάτα, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να αναμειχτούν καλά.
Ανακατέψτε τώρα την υπόλοιπη ζάχαρη με τα 2 αυγά, προσθέστε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε τα στη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να είναι το μείγμα ομοιόμορφο.
Ρίξτε το μισό μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, απλώστε την κρέμα του τυριού επάνω στη σοκολάτα. Απλώστε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας. Και με ένα μαχαίρι ανακατέψτε λίγο το πάνω στρώμα της σοκολάτας στο μείγμα του τυριού για να κάνετε ένα σχέδιο σαν μάρμαρο, αν φυσικά θέλετε.
Ψήστε στο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει καλά. Κόψτε το σε 12 έως 16 κομμάτια και φυλάξτε το στο ψυγείο.
Είναι ένα πολύ νόστιμο αλλά λίγο παχυντικό γλυκό. Δεν πειράζει όμως. Έρχεται Σαββατοκύριακο και επιτρέπεται μία μικρή αταξία.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Λαδώστε ένα τετράγωνο μέτριο ταψί.
Ανακατέψτε το τυρί με ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και 1 αυγό σε ένα μπολ, κτυπήστε μέχρι να γίνει λείο. Ρίξτε 1 φλιτζάνι σοκολάτα στο μείγμα και αφήστε το στην άκρη.
Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και αφήστε να πάρει βράση. Κλείστε τη φωτιά και βάλτε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω στο νερό. Στο μπολ αναμίξτε το βούτυρο με την υπόλοιπη σοκολάτα, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να αναμειχτούν καλά.
Ανακατέψτε τώρα την υπόλοιπη ζάχαρη με τα 2 αυγά, προσθέστε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε τα στη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να είναι το μείγμα ομοιόμορφο.
Ρίξτε το μισό μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, απλώστε την κρέμα του τυριού επάνω στη σοκολάτα. Απλώστε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας. Και με ένα μαχαίρι ανακατέψτε λίγο το πάνω στρώμα της σοκολάτας στο μείγμα του τυριού για να κάνετε ένα σχέδιο σαν μάρμαρο, αν φυσικά θέλετε.
Ψήστε στο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει καλά. Κόψτε το σε 12 έως 16 κομμάτια και φυλάξτε το στο ψυγείο.
Είναι ένα πολύ νόστιμο αλλά λίγο παχυντικό γλυκό. Δεν πειράζει όμως. Έρχεται Σαββατοκύριακο και επιτρέπεται μία μικρή αταξία.