Γαλατόπιτα
Τρόπος παρασκευής της γαλατόπιτας
Υλικά
- 2 φύλλα για πίτα
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 100 γρ. βούτηρο φρέσκο λιωμένο & 1 κουταλιά για τη γέμιση,
- 4 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 - 4 βανίλιες,
- ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια κανέλα
Αναμειγνύουμε σε κατσαρόλα το γάλα με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε το βούτηρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε 3 αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και τη ρίχνουμε πάνω στα φύλλα.
Χτυπάμε 1 αυγό με 30 γρ. ζάχαρη μέχρι ν' αφρατέψουν. Ρίχνουμε μείγμα πάνω στη κρέμα. Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα.
Ψήνουμε στους 180 β. για 45 λεπτά. Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.